تحویل کالا توسط صادرکننده به واردکننده با پرداخت حقوق و عوارض گمرکی روی وسیله حمل در انبار فروشنده بخش 1
در این قاعده کالا در در انبار فروشنده در کشور مقصد قبل از تخلیه به خریدار تحویل داده میشود و تمام ریسک تحویل کالا در کشور مقصد به عهده فروشنده است، درقاعده DDP هزینهها، ریسک و مسوولیت تا درب انبار صاحب کالا در کشور مقصد با فروشنده است و ریسک بین راهی نیز با فروشنده خواهد بود.
درقاعده DDP، کالا یا در گمرک مرزی کشور مقصد ترخیص و تحویل داده میشود یا در یکی از گمرکات داخلی کشور مقصد بعد از انجام تشریفات گمرکی با پرداخت حقوق و عوارض ترخیص و تحویل داده خواهد شد.
این قاعده بدون توجه به روش حملونقل انتخابی قابل استفاده است و حتی در مواردی که بیش از یک روش حملونقل مورد استفاده قرار میگیرد، نیز کاربرد دارد.
بر اساس اینکوترمز 2020، DDP با تحویل کالا در مقصد و تعهد فروشنده به پرداخت حقوق و عوارض وارداتی و مالیاتهای مربوطه، بیشترین سطح تعهد را در بین یازده قاعده اینکوترمز بر عهده فروشنده قرار میدهد.
راهنمای مطالعه |
اهمیت تعیین دقیق محل یا نقطه تحویل
طرفین معامله باید محل یا نقطه مقصد را تا حد امکان بهطور دقیق مشخص کنند. این امر به چند دلیل اهمیت دارد:
انتقال ریسک: ریسک از بین رفتن یا آسیب دیدن کالا در نقطه تحویل/مقصد به خریدار منتقل میشود، بنابراین ضروری است که این نقطه دقیقاً مشخص باشد.
تقسیم هزینهها: هزینههای قبل از نقطه تحویل بر عهده فروشنده است، از جمله هزینههای ترخیص وارداتی، در حالی که هزینههای پس از تحویل (به جز هزینههای واردات) بر عهده خریدار خواهد بود.
تعهدات حملونقل: فروشنده موظف است حمل کالا تا نقطه توافقشده را ترتیب دهد. در صورت عدم انجام این تعهد، فروشنده مرتکب نقض قرارداد شده و مسوول جبران خسارت وارده به خریدار خواهد بود. بهعنوان مثال، اگر شرکت حملونقل بابت ادامه حملونقل از خریدار هزینه اضافی دریافت کند، فروشنده مسوول آن خواهد بود.
اگر فروشنده در قرارداد حملونقل متحمل هزینههای تخلیه کالا در محل تحویل شود، حق ندارد این هزینه را جداگانه از خریدار دریافت کند، مگر اینکه طرفین توافق دیگری داشته باشند.
مسوولیتهای گمرکی و مالیاتی
در DDP، فروشنده مسوول انجام کلیه تشریفات گمرکی صادرات و واردات و پرداخت تمامی حقوق و عوارض ورودی است. اگر فروشنده قادر به انجام ترخیص واردات نباشد و بخواهد این مسوولیت را به خریدار واگذار کند، بهتر است از قاعده DAP یا DPU استفاده شود، زیرا درقاعده DDP نیازمند توانایی فروشنده در انجام مراحل ترخیص واردات است.
این مقاله برگرفته از وبسایت رسمی اتاق بازرگانی بینالمللی (International Chamber of Commerce) به آدرس [WWW.ICCWBO.ORG](https://www.iccwbo.org) میباشد.