مفهوم «مسئولیت اجتماعی» در نظر نخست چندان پیچیده نیست. در مفهوم کلاسیک/سنتی، مسئولیت اجتماعی ناظر به این است که هر شخص یا هر سازمانی در کنار فعالیتهای معمول و زندگی شخصی و اقتصادی خود بخشی از توان مالی و یا غیر مالی خود را به امور عام المنفعه اختصاص دهد، اموری مثل ساخت مدرسه و درمانگاه، دایر کردن یتیم خانه، آموزش رایگان، درختکاری، وکالت و مشاوره معاضدتی، و غیره. این مفهوم از مسئولیت اجتماعی را در بسیاری مصادیق آن به عنوان «نیکو کاری» میشناسیم و قدمتی به اندازه تاریخ بشر دارد.
تحولی که در این نوع از مسئولیت اجتماعی در دوران مدرن به تدریج رخ داده و در جریان است، توجه به ضرورت استفاده از ابزارهای نوین، نگاه و برنامه ریزی استراتژیک و همافزایی توانمندیهای کوچک در قالب سازمانها و شبکههای اجتماعی است تا اثربخشی فعالیتهای نیکوکارانه را چندین برابر کند و در صورت امکان، بسیاری از محرومیت ها، مشکلات و آلام محلی، منطقهای و جهانی را از ریشه درمان کند، و اینکه، توجه به محیط زیست و حقوق بشر در دوران مدرن افزایش یافته و بسیاری از اشخاص و سازمانها امکانات نیکوکاری خود را، به درستی و به حق، متوجه آگاهی بخشی و رفع مشکلات محیط زیستی و حقوق بشری کردهاند.
مفهوم مسئولیت اجتماعی، اما جلوههای مدرنی نیز پیدا کرده است، امروز بدون اینکه مفهوم کلاسیک مسئولیت اجتماعی، از دایره معنای آن بیرون رفته باشد، مفهوم جدیدی با عنوان «مسئولیت اجتماعی شرکتی»، به معنای مسئولیت اجتماعی افزوده شده است
در این راستا زیست بوم جامع حقوقی امضا با عنایت به ظرفیت ها و توانمندی های خود برنامه ای مدون و منسجم جهت حمایت از افراد کم برخوردار در اقصی نقاط کشور تدوین و اجرا نموده است.