استارت آپ چیست و چه مواردی در راه اندازی یک استارت آپ اهمیت دارد؟
اصطلاح استارت آپ به یک شرکت در مراحل اولیه فعالیت خود اشاره دارد. استارت آپها توسط یک یا چند کارآفرین تأسیس میشوند که میخواهند محصول یا خدماتی را توسعه دهند که اعتقاد دارند تقاضا برای آن وجود دارد.
این شرکتها عموما با هزینههای بالا و درآمد محدود راهاندازی میشوند به همین دلیل است که به دنبال سرمایه از منابع مختلفی مانند سرمایهگذاران فرشته و سرمایهگذاران خطرپذیر هستند.
استارت آپها برای کسب سود عموما به چندین سال زمان احتیاج دارند بنابراین معمولا برای شروع کار سرمایه گذاریهای قابل توجه و پرریسک مورد نیاز است.
نکات کلیدی:
• استارت آپ شرکتی است که در مراحل اولیه کسب و کار است.
• بنیانگذاران معمولا استارتآپهای خود را تأمین مالی میکنند و ممکن است قبل از شروع به کار برای جذب سرمایهگذاری خارجی تلاش کنند.
• منابع مالی شامل خانواده و دوستان، سرمایهگذاران فرشته، سرمایهگذاران خطرپذیر، تامین مالی جمعی و وام است.
• استارتآپها همچنین باید ساختار قانونی و محل فعالیت خود را تعیین نمایند.
• استارتآپها ریسک شکست بالایی دارند، اما میتوانند مکانهای منحصر به فردی برای کار با مزایای خوب، تمرکز بر نوآوری و فرصتهای عالی برای یادگیری باشند.
استارت آپها شرکتها یا سرمایهگذاریهایی هستند که بر روی یک محصول یا خدمات واحد متمرکز شدهاند که بنیانگذاران میخواهند آن را به بازار عرضه کنند.
این شرکتها معمولاً یک مدل تجاری کاملاً توسعهیافته ندارند و مهمتر از همه، فاقد سرمایه کافی برای رفتن به مرحله بعدی کسبوکار هستند. بیشتر این شرکتها در ابتدا توسط بنیانگذارانشان تامین مالی میشوند.
بسیاری از استارتآپها برای تامین مالی بیشتر به دیگران از جمله خانواده و دوستان مراجعه میکنند. Silicon Valley بهخاطر جامعه سرمایهگذاری ریسکپذیر قوی خود شناخته شده است و مقصدی محبوب برای استارتآپها است. با این حال، آن را به طور گسترده ای پر تقاضا ترین جایگاه نیز میدانند.
استارتآپها میتوانند از سرمایه اولیه برای سرمایهگذاری در تحقیقات و توسعه طرحهای تجاری خود استفاده کنند. تحقیقات بازار به تعیین تقاضا برای یک محصول یا خدمات کمک میکند. یک طرح تجاری جامع بیانیه ماموریت، چشم انداز و اهداف شرکت و همچنین استراتژیهای مدیریت و بازاریابی را مشخص میکند.
نکته مهم: چند سال اول برای استارتآپها بسیار مهم است. کارآفرینان باید از این زمان برای تمرکز بر افزایش سرمایه و توسعه یک مدل کسب و کار استفاده کنند.
مسائل مهم در راه اندازی کسب و کار جدید
عوامل مختلفی وجود دارد که کارآفرینان هنگام تلاش برای راه اندازی کسبوکار جدید خود و شروع فعالیت باید به آنها فکر کنند. ما برخی از متداولترین آنها را در زیر فهرست کردهایم:
1- مکان
موقعیت مکانی هر فعالیت تجاری میتواند موجب تقویت یا شکست آن کسبوکار شود. اغلب این مورد یکی از مهمترین ملاحظات برای هرکسی است که در دنیای تجارت، کسب و کاری را راهاندازی میکند. استارتآپها باید تصمیم بگیرند که کسبوکارشان به صورت آنلاین فعالیت کند، در یک دفتر کار خانگی، یا در یک فروشگاه راهاندازی شود. انتخاب مکان بستگی به محصول یا خدمات ارائه شده دارد.
برای مثال، یک استارتآپ فناوری که سختافزار واقعیت مجازی را میفروشد، ممکن است به یک فروشگاه فیزیکی نیاز داشته باشد تا به مشتریان نمایش چهرهبهچهره ویژگیهای جدید و شاید پیچیده محصول را ارائه دهد. همچنین کار با افراد به صورت حضوری، میتواند به ایجاد روابطی کمک کند که میتواند باعث خرید اقلام گران قیمت شود.
2- ساختار حقوقی
استارتآپها باید در نظر داشته باشند که کدام ساختار قانونی به بهترین وجه با نهاد آنها سازگار است. مالکیت انحصاری برای موسسی که کارمند اصلی یک کسب و کار نیز هست مناسب میباشد.
شراکتها یک ساختار قانونی قابل دوام برای مشاغلی هستند که متشکل از چندین نفر هستند که مالکیت مشترک دارند و همچنین ایجاد آنها نسبتاً ساده است. مسئولیت شخصی را میتوان با ثبت استارتآپ به عنوان یک شرکت با مسئولیت محدود (LLC) کاهش داد.
3- تامین مالی
استارتآپها اغلب با مراجعه به خانواده و دوستان یا با استفاده از سرمایهگذاران خطرپذیر، سرمایه جمعآوری میکنند. سرمایه گذاران خطرپذیر، سرمایه گذاران حرفهای هستند که در تامین مالی استارتآپها تخصص دارند.
تامین مالی جمعی برای بسیاری از افراد به روشی مناسب برای دستیابی به پول نقدی که برای حرکت رو به جلو در فرآیند کسب و کار نیاز دارند، تبدیل شده است. این کارآفرین یک صفحه تامین مالی جمعی را به صورت آنلاین راه اندازی میکند و به افرادی که به شرکت اعتقاد دارند اجازه میدهد پول اهدا کنند.
استارتآپها همچنین ممکن است از اعتبار برای شروع فعالیت خود استفاده کنند. یک سابقه اعتباری عالی ممکن است به شما کمک کند خط اعتباری دریافت کنید. البته، از آنجایی که این بدهی است که باید بازپرداخت شود و اغلب با نرخ بهره قابل توجهی همراه است، این گزینه بیشترین ریسک را به همراه دارد، به خصوص اگر راه اندازی ناموفق باشد.
سایر شرکتها وامهای کسب و کار کوچک را برای کمک به رشد انتخاب میکنند. بانکها معمولاً چندین گزینه تخصصی برای مشاغل کوچک در دسترس دارند. به عنوان مثال، وام خرد یک محصول کوتاه مدت و کم بهره است که برای استارت آپها طراحی شده است. برای واجد شرایط بودن اغلب به یک طرح تجاری دقیق نیاز است.
نکته مهم: 49/2 درصد از کسب و کارهای جدید، در عرض پنج سال پس از راهاندازی بقا دارند.
مزایا و معایب استارت آپها
1- مزایا:
فعالیت در استارتآپ مزایای مختلفی دارد:
• ممکن است مسئولیت بیشتری داشته باشید و فرصتهای بیشتری برای یادگیری داشته باشید. از آنجایی که استارتآپها نسبت به شرکتهای بزرگ و تاسیس کارمندان کمتری دارند، کارمندان تمایل دارند تا مسئولیتهای بیشتری به عهده بگیرند، که منجر به تجربه کاری بیشتر و شانس ایجاد دانش میشود.
• استارتآپها معمولاً طبیعت آرامتری دارند و محیط کار را بیشتر به یک تجربه مشترک تبدیل میکنند.
• بسیاری از آنها ساعات کاری انعطافپذیر و افزایش تعامل با کارکنان را دارند.
• از آنجایی که استارتآپها از نظر نقدینگی دارای کمبود هستند، اغلب مقدار زیادی جبران تاخیر پرداخت را در قالب گزینههای سهام ارائه میکنند، که در صورت سهامی بودن شرکت، ارزش قابل توجهی به دست میآورد.
• کار با استارتآپها می تواند پاداش دهنده باشد، زیرا از نوآوری استقبال میشود و مدیران به کارکنان با استعداد اجازه میدهند تا با ایدههای نو و با نظارت اندک کار کنند.
2- معایب
یکی از معایب اولیه استارتآپها افزایش ریسک است. این در درجه اول در مورد موفقیت و طول عمر یک استارتآپ صدق میکند.
• کسبوکارهای جدید باید قبل از شروع سودآوری، خود را ثابت کرده و سرمایه خود را افزایش دهند.
• راضی نگه داشتن سرمایهگذاران از پیشرفت استارتآپ بسیار مهم است. خطر تعطیلی یا نداشتن سرمایه کافی برای ادامه عملیات قبل از کسب سود همیشه وجود دارد.
• ساعات طولانی کار مشخصه فعالیت در استارتآپ است، زیرا همه در جهت یک هدف کار میکنند تا موفقیت استارت آپ را ببینند.
• کارکنان ممکن است سطوح بالایی از استرس و جبران خدمات را تجربه کنند که متناسب با ساعات کار نیست.
• رقابت بین استارتآپها ممکن است شدید باشد زیرا ممکن است بیش از یک شرکت روی ایدههای یکسان کار کنند.
مثالهایی از استارتآپها
برای مثال Dotcoms یک استارت آپ رایج در دهه 1990 بود. در این زمان به دلیل هیجان بی حد و حصر سرمایه گذاران برای حدس و گمان در مورد ظهور این مشاغل جدید، سرمایهگذاری خطرپذیر بسیار آسان بود.
متأسفانه، بیشتر این استارتآپهای اینترنتی در نهایت به دلیل نقصهای عمده در طرحهای تجاریشان، مانند نداشتن مسیری برای کسب درآمد پایدار، شکست خوردند. با این حال، تعداد انگشت شماری از شرکتها با ترکیدن حباب دات کام جان سالم به در بردند. آمازون و ای بی تنها دو نمونه از این استارتآپها هستند.
بسیاری از استارت آپها در چند سال اول شکست میخورند. به همین دلیل این دوره اولیه بسیار مهم است. کارآفرینان باید نقدینگی بیابند، مدل کسب و کار و طرح کسب و کار ایجاد کنند، پرسنل کلیدی را استخدام کنند، جزئیات پیچیدهای مانند سهام برای شرکا و سرمایهگذاران را بررسی کنند و برای بلندمدت برنامهریزی کنند.
بسیاری از موفقترین شرکتهای امروزی نظیر مایکروسافت، اپل و متا، که قبلاً فیسبوک بود، به عنوان استارتآپ شروع شدند و در نهایت به شرکتهای سهامی عام تبدیل شدند.
چگونه یک شرکت استارتآپی راهاندازی کنید؟
اولین قدم داشتن یک ایده عالی است. بعد از آن، تحقیقات بازار گام بعدی برای تعیین اینکه این ایده تا چه حد امکان پذیر است و چگونه ممکن است در بازار فعلی جا بیفتد، اهمیت دارد. پس از تحقیقات بازار، باید یک طرح تجاری ایجاد کنید که ساختار، اهداف، ماموریت، ارزشها و اهداف شرکت شما را مشخص کند.
یکی از مهم ترین گامها تامین بودجه است. این پول میتواند از پسانداز، دوستان، خانواده، سرمایهگذاران یا وام به دست آید. پس از جمعآوری وجوه، مطمئن شوید که تمام موارد قانونی و مدارک را فراهم آوردهاید. این به معنای ثبت کسب و کار شما و دریافت هرگونه مجوز یا مجوز مورد نیاز است. پس از این، یک مکان تجاری ایجاد کنید. بعد از آن، یک برنامه تبلیغاتی برای جذب مشتری، ایجاد پایگاه مشتری و تطبیق با رشد کسبوکار خود ایجاد کنید.
چگونه وام استارتآپ دریافت کنید؟
یک استارتآپ میتواند از یک پرداخت کننده وام کسب و کار راه اندازی، یک بانک، سازمانهای خاص یا دوستان و خانواده وام دریافت کند. یکی از بهترین و اولین گزینهها باید همکاری با اداره "تجارت کوچک ایالات متحده" باشد که وامهای خرد را به مشاغل کوچک ارائه میدهد. این وامها معمولاً از وامدهندگان غیرانتفاعی جامعه هستند و میتوانند راحتتر از وامهای سنتی از بانکها دریافت شوند.
مزایای کار برای استارتاپ چیست؟
مزایای کار در استارتاپ شامل فرصتهای بیشتر برای یادگیری در مورد کسب و کار و تجارت خاص شما به طور کلی، افزایش مسئولیت، ساعات کاری انعطاف پذیر، محیط کاری آرام، افزایش تعامل کارکنان، مزایای خوب در محل کار و نوآوری است.
چگونه یک شرکت استارتاپ را ارزشگذاری کنیم؟
ارزشگذاری یک استارتآپ میتواند دشوار باشد، زیرا استارتآپها معمولاً درآمدی برای نمایش ندارند یا سابقه طولانی مدتی در بازار برای سنجش موفقیت آنها وجود ندارد. آنها اغلب در چند سال اول فعالیت خود سودی ایجاد نمیکنند. بنابراین، استفاده از معیارهای سنتی صورتهای مالی برای ارزشگذاری در این موارد کاربرد ندارد. برخی از بهترین روشها برای ارزشگذاری یک استارتآپ شامل هزینه تکثیر، ضرایب بازار، جریان نقدی تنزیلشده و ارزشگذاری بر اساس مرحله رشد میشود.
نتیجهگیری
تأسیس یک شرکت میتواند کاری دشوار اما سودمند باشد. داشتن یک ایده عالی و تلاش برای عرضه آن به بازار با چالشهای متعددی همراه است: مانند جذب سرمایه، استخدام نیرو، بازاریابی، کارهای حقوقی و مدیریت مالی. با این حال، به خاطر داشته باشید که استارتاپها میتوانند به رضایت شغلی چشمگیر و امکان برجای گذاشتن میراثی ماندگار منجر شوند.
مقاله حاضر از وب سایت رسمی https://www.investopedia.com اقتباس شده است.
«ترجمه توسط فرید پزشکان انجام شده است.»