قرارداد مشاوره پروژه عمرانی
اگر پیمانکاری هستید که حوزه فعالیت شما، پروژه های عمرانی است یا کارفرمایی هستید که به دنبال انجام یک پروژه عمرانی هستید یا مهندسی هستید که حرفه و تخصص شما، ارائه مشاوره در زمینه پروژه های عمرانی است و یا اگر قرارداد نویسی هستید که قصد تنظیم قرارداد برای یک مشاور پروژه های عمرانی و پیمانکار را دارید، به نکات و توضیحاتی که در ادامه، در خصوص این قرارداد، گفته می شود، توجه کنید!
منظور از پروژههای عمرانی، پروژههایی مربوط به سازندگی و آبادانی و با گذراندن مراحل مختلف از طراحی تا اجرا است. هر پروژه از آغاز تا پایان پروژه، مراحل مختلف و تخصصی را پشت سر میگذارد. از مهمترین اعمال و اقدامات در یک پروژه عمرانی، مدیریت و برنامهریزی صحیح، شایسته و نظارت بر روند انجام پروژه است. هرچند کارفرما، پیمانکار و مهندسان پروژه مسئولیت پروژه را قبول کرده و بر عهده میگیرند، اما ممکن است در ایجاد زیرساختها و برنامهریزیها نیاز به مشاوره و کمک یک متخصص به عنوان مشاور پروژه داشته باشند. مشاور شخص حقیقی یا حقوقی است که برای نظارت بر اجرای کار در چارچوب اختیارات و مسئولیتهای تعیین شده در اسناد و مدارک قرارداد پیمان شامل موافقتنامه، شرایط عمومی و مدارک منضم به پیمان و همچنین قرارداد نظارت و ضمائم آن، از طرف کارفرما به پیمانکار معرفی میگردد. آن زمان که پیمانکار و مشاور تصمیم به همکاری با یکدیگر بگیرند، شروع به مذاکره با یکدیگر میکنند تا خود را برای انعقاد قرارداد مشاوره پروژه عمرانی و پس از آن، انجام پروژه آماده کنند. بنابراین، نوشتن یک قرارداد عالی که بسیاری از زوایای این توافق را در بر بگیرد، دارای اهمیت بسزایی میباشد.
ذکر معرفی طرفین، مدت قرارداد، و موضوع قرارداد که عبارت است از ارائه خدمات مشاورهای در پروژه عمرانی با ذکر جزئیات در پیوست از اولین نکاتی است که باید در قرارداد در نظر گرفته شود. تعیین میزان هزینهها و زمان و چگونگی پرداخت آنها مطلب مهم دیگر در قرارداد است. از موضوعاتی که شاید صرفا اختصاص به این قرارداد داشته باشد، ذکر و بیان مراحل مختلف کار مشاور از جمله مرحله مذاکرات، توافقات و مطالعات اولیه و مرحله نظارت بر اجرای کار و هماهنگی بین تیم اجرایی در قرارداد است. نوشتن ماده محرمانگی در قرارداد برای شخص مشاور یا تنظیم یک قرارداد محرمانگی که پیوست قرارداد شود، دیگر نکته قابل توجه در این قرارداد است. پیشبینی فورس ماژور نیز نباید از نظر دور نگه داشته شود. مشخص نمودن وظایف و تعهدات طرفین دیگر ماده مهم در قرارداد است. در نهایت، آنچه که بسیار دارای اهمیت است، پیشبینی و نوشتن ضمانت اجراها در قرارداد در صورت نقض هر یک از تعهدات است.